24 Temmuz 2013 Çarşamba

KAMUDAN HABER--GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ


Öğretmene 328 TL Özel Hizmet Tazminatı

Eğitimbirsen Genel Merkezi Mehmet Akif İNAN toplantı salonunda genel sekreter Ahmet ÖZER önemli aciklamalarda bulundu.
 
Öğretmene 328 TL Özel Hizmet Tazminatı

KAMUDANHABER.CCOM - ÖZEL HABER
Önceki yıl eğitim öğretim ve bilim hizmet kolu çalışanlarının ek ödeme mağduriyeti nedeniyle mutabakatsızlıkla sonuçlanan toplu sözleşmenin en önemli maddesi ek ödeme yerine Eğitim Bir Sen in öğretmen ve öğretim elemanları için özel hizmet tazminatına zam isteyeceği öğrenildi.
Toplu sözleşmede yetkili sendika olan Eğitimbirsen genel sekreteri Ahmet ÖZER ,öğretim elemanlarına 364TL üniversite ödeneği, öğretmenlere ek ödeme yerine 328 tl özel hizmet tazminatı isteyeceklerini açıkladı.
ÖZER; Şeflere 109 Tl, tekniker,teknisyen memur ve hizmetli gibi kadrolarda bulunan çalışanlara 73 tl özel hizmet tazminati istedi...
Ramazan ÇAKIRCI YAPTIĞI AÇIKLAMADA ; Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk istediğimiz toplu sözleşme priminden rahatsız olmuş.Koncuk, sendikacılık kitabını okumamışsa okumasını, okuduğunu sanıyorsa bir daha okumasını öneriyorum.Sendikal hareketin geliştiği ülkelerde bu işin nasıl yapıldığını bilmiyorsa, en azında Türkiye'de yapılan İşçi sendikacılığına baksın.
Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumlarında başörtüsü yasağında ısrar etmesini anlamak mümkün değildir.MEB bu yasağı sona erdirmelidir. Yargıtay eğitim hakkını engellediği için profesörün aldığı cezayı onadı. Ama MEB ortaöğretimde başörtüsü yasağında ısrar ediyor.MEB'in yasakta ısrar etmesi eğitim hakkını engellemek değil mi? Başörtülü kızlarımız Fen, Sosyal bilimler liselerinde okuyamayacak mı?

ÖĞRENCİLERİN KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğindeki değişiklik Resmi Gazete'de

ÖĞRENCİLERİN KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Karar Sayısı : 2013/5125
Ekli “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulması; Millî Eğitim Bakanlığının 3/7/2013tarihli ve 1612278 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu’nca 8/7/2013tarihinde kararlaştırılmıştır.


MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL ÖĞRENCİLERİNİN KILIK VE KIYAFETLERİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 26/11/2012 tarihli ve 2012/3959 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(2) Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz. Ancak, okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, 4 üncü maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde ellisinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilir. Bu fıkranın uygulanmasına dair usûl ve esaslar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönerge ile belirlenir.”
MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin
TarihiSayısı
27/11/201228480

 

 

 

 

Faruk Çelik 6+6'lık zam teklifini değerlendirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Memur-Sen'in bugün açıkladığı 2014 yılı için memur maaşlarına yüzde 6+6'lık zam teklifini değerlendirdi.




Faruk Çelik 6+6'lık zam teklifini değerlendirdi
 

 
Kamuda çalışan 200 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerini dün uzlaşı ile tamamladıklarını kaydeden Bakan Çelik, "Önümüzdeki haftada kamu görevlileri ile masaya oturacağız. İlgili sendikaların açıklamalarına saygı duyuyoruz. Ama bu açıklanan oranlarla ülke gerçekleri, dünya gerçekleri, ekonomi gerçekleri ve tabi ki hayat standartlarını da dikkate alarak, bir uzlaşı içerisinde olacağız. Tıpkı işçi kesimi ile yapılan müzakerede ettiğimiz neticeyi, kamu görevlileri ile yapacağımız toplantıda da elde edeceğimiz inancındayım." dedi.

Bakan Çelik, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Söz konusu TÜSİAD'ın ziyareti olunca konunun da ekonomi olduğunu kaydeden Çelik, ekonomide her alanda olumlu bir seyrin yaşandığını belirterek, GSYİH, büyüme, fert başına milli gelir, ihracat, enflasyon, faiz oranları, bütçe açığı, borç stoku ve işsizlik gibi önemli para metrelerinde düne göre gelinen noktanın önemli olduğunun altını çizdi. Gelişen ekonomide dünyasının çok büyük bir katkıları olduğuna işaret eden Çelik, çalışma hayatında atılan önemli atımlara değindi.

TÜSİAD Başkanı Yılmaz da Çalışma Bakanlığı ile verimli işbirliği çerçevesinde bugün bir araya gelme imkanı bulduklarını dile getirdi. İşgücü piyasasının verimli işlemesine yönelik görüşlerini her fırsatta paylaştıklarını aktaran Yılmaz, bugün de gündemlerindeki konuları Bakan Faruk Çelik ile paylaşacaklarını belirtti.

"TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM ETMEK ZORUNDA"

Bakan Çelik'ten beklentilerinin ne olduğuna yönelik bir soru üzerine Yılmaz, "Ülkenin makro alanda sağladığı istikrar Türkiye'nin en önemli kazanımıdır. Dünya ekonomileri durgunluk olarak öne çıkarken, Türkiye büyümeye devam etmek zorunda. Bunlarda mikro yapısal reformlarla olacaktır. Dolayısıyla biz de bazı bakanlarımızı ziyaretimizde bu mikro reform alanlarında, gördüğümüz fırsatları, buradaki geliştirmeye açık alanları paylaşmaya gayret ediyoruz. Türkiye'nin gerçekten rekabet gücünün geliştirilebilecek yapısal reform alanlarını birlikte ele almak." diye konuştu.

"SENDİKALARIN AÇIKLAMALARINA SAYGI DUYUYORUZ"

Memur-Sen'in 2014 yılı için memur maaşlarına yüzde 6+6 oranındaki teklifinin hatırlatılması üzerine Bakan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Söylememiz gerekeni masada söylememiz gerekiyor. Önden söylenmesi doğru olmaz. Çünkü Çalışma Bakanlığı diyalog bakanlığıdır. Dün itibari ile kamuda çalışan 200 bin işçimizi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerini uzlaşıyla tamamladık. Önümüzdeki haftada kamu görevlileri ile masaya oturacağız. Yaklaşık 2 buçuk milyon kamu görevlisini ilgilendiren toplu sözleşmede tarafların kendi taleplerini kamuoyu ile paylaşmaları, demokratik bir ortamda olması gereken bir durum. Fakat ülke ne bakandan, ne bakanlıklardan, ne derneklerden, kamu çalışanlarından, işçisinden memurundan değil, 76 milyondan ibaret. Onun için alınacak kararlar 76 milyonu ilgilendirdiği için çok dikkatli bir diyalog ortamına girmiş bulunuyoruz. İlgili sendikaların açıklamalarına saygı duyuyoruz. Ama bu açıklanan oranlarla ülke gerçekleri, dünya gerçekleri , ekonomi gerçekleri ve tabiî ki hayat standartlarını da dikkate alarak, bir uzlaşı içerisinde olacağız. Tıpkı işçi kesimi ile yapılan müzakerede ettiğimiz neticeyi, kamu görevlileri ile yapacağımız toplantıda da elde edeceğimiz inancındayım."

"MB'NIN KARARININ ÜLKE İSTİKRARINA KATKI SAĞLAMASINI DİLİYORUM"

Muharrem Yılmaz, Merkez Bankası (MB)'nın dün almış olduğu faiz artırım kararını, MB'nın almış olduğu kararın, üstlendiği fiyat istikrarı ve finansal piyasaların yönlendirilmesine yönelik bir beklenti yönetimi olarak değerlendirdi. MB'nın kararının ülkede arzu edilen istikrara katkı sağlamasını dilediğini ifade etti

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com






Sınıf Öğretmenlerine Tayin Şoku

MEB Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme kontenjanlarını yayınladı. İller arası tayin isteğinde bulunacak sınıf öğretmenlerine birçok il açılmadı....

MEB Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme kontenjanlarını yayınladı. İller arası tayin isteğinde bulunacak sınıf öğretmenlerine birçok il açılmadı. İç Anadolu ve Batı'da açılan illerde kontenjanlar çok sınırlı ve ücra yerler...

4+4+4 sistemi ile birlikte sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası olması sebebiyle son iki yıldır yerlerine çakılı kalan sınıf öğretmenleri için 2013 yılında da yer değiştirme ümidi çok sınırlı...

Ankara, Kayseri, Bolu,İzmir,Denizli, KırşehirveNevşehirgibibirçok ilde sınıf öğretmenliğine kontenjan verilmedi. Bunun yanında İç Anadolu ve Batı illerinde sınırlı sayıda kontenjan verilmiş ve ücra köşeler..

Ülke genelinde sınıf öğretmeni norm kadro fazlası öğretmenlerin hala eritilmediği düşünüldüğünde sınıf öğretmenlerinin daha birkaç yıl Batı'ya tayinleri hayal gibi...

Ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarında da sınıf öğretmenlerine sınırlı sayıda kontenjan ayrılacağı gözüküyor...

Bakanlığın özellikle Doğu'da çakılı kalan sınıf öğretmenlerimize ya pozitif ayrımcılık yapması yada tayin konusunda formül üretmesi gerekiyor...
Öğretmenlerin 2013 İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları İçin Tıklayınız
Kontenjan Bilgileri İçin Tıklayınız



Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder