29 Aralık 2012 Cumartesi

maaşını öğren e-bordro

https://ebordro.muhasebat.gov.tr/Bordro/gen/login.htm


Giriş Formu
T.C. Kimlik No :
Memuriyet Sicil No :
Emekli Sicil No :
Yıl :
Ay :
İstihdam Tipi :







YUKARIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ 

BURDURBAHÇELİEVLER İLKOKULU 1/F SINIFI BLOĞU ZİYARET EDİNİZ..

http://burdurbahcelievlerio1fsinifi.blogspot.com/

MEB SINAV TAKVİMİ

MEB SINAV TAKVİMİNİ AÇIKLADI

MEB,Sınav,Sınav Takvimi
Eğitim - 27 Aralık 2012 21:40

MEB, 2013 yılına ilişkin sınav takvimini açıkladı. SBS, 8 Haziran'da, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ise 8-9 Haziran'da yapılacak.

MEB'in sınav takvimine göre, 8. sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 8 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.
Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar için ise 9 Haziran 2013 tarihinde yapılacak.
Açıköğretim Lisesi ve Açık İlköğretim Okulları
MEB, SBS dışında açıköğretim lisesi ve açıköğretim ortaokulu, mesleki teknik açıköğretim, mesleki açıköğretim lisesi okulları ile motorlu taşıt sınavları ve bazı kurumların sınavlarını da düzenliyor.
Sınavlar ve tarihlerine Bakanlığın ''http://www.meb.gov.tr/'' internet sitesinden ulaşılabilinecek.

DERSHANELER NE OLACAK ?

Dönüş yok dershaneler kapanacak



Başbakan Erdoğan, "Dönüş yok. Dershaneler gelsinler okullaşsınlar" dedi.



Başbakan, G.Kore'ye giderken yaptığı "Dershaneler kapanacak" açıklamasının ardından başlayan tartışmalara son ontayı koydu.



Türkiye Gazetesi'nden Nuh Albayrak'ın haberine göre, Güney Kore yolunda "Dershaneler kapanacak" açıklamalarının ardından Türkiye'de büyük bir tartışma başladığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda parti içinden gelen "kapanmayacak, ihtiyaç kalmayacak" beyanatlarına da açıklık getirdi. Erdoğan, "Dönüş yok, dershaneler kapanacak" diyerek son noktayı koydu.

DERSHANELER GELSİN OKULLAŞSIN


Konunun uzun süredir müzakere edildiğini belirten Erdoğan, "Belki neticelendirilmediği için bazı arkadaşlarımız 'olmayacağı' yönde fikir beyan etmiş olabilirler. Ama bunun yol haritasını belirleyeceğiz ve devam edeceğiz. Biliyorsunuz lider istikameti verir, ondan sonrası alttakilere aittir. Onlar da çalışırlar, bütün hazırlıklarını yaparlar, ona göre yola girilir. Bu bizim için yeni bir şey değil. Biz her zaman şunu söyledik; Vatandaşımızın bu noktada ezildiğini görüyoruz. Bu çok ciddi boyutlara ulaştı. Üniversite hazırlık kurslarımız için iyi bir imkân oldu. Ama artık diyoruz ki; bu güne kadar belli bir doyuma ulaşmıştır. Şimdi bu dershaneler gelsinler okullaşsınlar, zaten bu noktada ihtiyacımız var. Burada onlardan hizmet alımı ile tekrar bir koordine söz konusu olabilir" diye konuştu.

MERDİVEN ALTI ÜRETİMİ GİBİ


Bir dershane temsilcisi "Türkiye'de sadece 20-30 dershane okul olmaya müsait" şeklinde açıklama yaptı.


Bina önemli değil, elinde gerçekten eğitime uygun öğretmen kadrosu varsa yatırım yapar veya uygun bir bina kiralar. Dershanecilik, merdiven altı üretime dönüşmüş durumda. Bakıyorsunuz apartmanın bir katını tutuyorlar, orada dershanecilik yapıyorlar.

4+4+4 konusunda bir anket çalışması yaptınız mı?


Çok farklı anket gruplarıyla değerlendirmeler yaptırdık. Nimet Hanım'ın bakanlığı döneminde yaptığımız Eğitim Şurası'nın bir neticesiydi. Oradan hareketle bu çalışmalar başladı. Arkadaşlara 'Dünyadaki uygulamaları da getirin' dedim. Amerika, Uzak Doğu, Avrupa bu konuya nasıl bakıyorlar, onların uygulamaları ne... Onlara da baktık ve bütün bu uygulamalar neticesinde, ayrıca bizdeki bölgelerin eğitime yaklaşım tarzına baktık. Taşımalı eğitimi ilk defa biz başlattık. Niye getirdik, ta mezradaki çocuklarımızı eğitim ile tanıştıralım diye getirdik. Hiçbir iktidar bunu yapmadı. Eşimle beraber "Haydi Kızlar Okula" kampanyasını başlattığımız zaman okuma yazma bilmeyen kızların kadınların sayısı 780 bin idi. Şu anda 300 bin civarına düştü. Öğretmenlerimizin aldığı ücretler, ilk göreve başlayanlarınki 800 TL filandı. Şimdi ilk göreve başlayan öğretmen, ek ders ücretleri filan hariç 1400 TL maaş alıyor. Kore'ye giderken sizlere burada ilk kez açıkladığım gibi, 'hizmet alımı' ile de süreci başlatalım istedik. Eğitim ve öğretimi böyle başlattığımızda, hazır bir alt yapı imkânı bulacağız. Hemen anında özel okullara da çocuklarımızı gönderebilme şansı yakalayacağız. Bazı yerlerde okulinşa edilmiş, öğretmen vs. var ama öğrenci bulmada sıkıntı yaşanıyor. Yani özel okullara öğrenci yönlendireceğiz ve her öğrenci için hastanelerdeki gibi belli bir ücret ödeyeceğiz.


Dün bir gazetede, "Özel Okul öğrencilerine süt de yok" diye bir haber vardı, yok mu gerçekten?


Arkadaşlarımız o konunun sinyalini aldılar. (Ücretsiz kitap ve diğer hizmetlerin) imkânlarını araştırıyor, üzerinde çalışıyorlar.


LYS ve YGS kalkacaksa üniversiteye girişler nasıl olacak?


Okul başarı puanları gibi kriterlerle öğrenciler liseden sonra üniversiteye girecekler. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'nın da YÖK'ün de alt yapı çalışmaları var.


İran ve P5 arasındaki nükleer kriz görüşmelerine ev sahipliği yapma talebimiz kabul gördü mü?


İran'ın nükleer çalışmalarına ilişkin P5+1 toplantısının İstanbul'da yapılması teklifimiz kabul gördü. Ashton, bizzat kendilerinin kabul ettiğini söyledi. İran da daha önce kabul etmişti.