20 Eylül 2012 Perşembe

EŞ DURUMU TAYİNDE SON DURUM

Öğretmenlerin eş durumundar tayinleriyle ilgili ne yapılacak? Bu talep Başbakan Erdoğan'a iletildi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işçi, işveren ve memur sendikalarının yöneticileriyle biraraya gelmesinin ardından Başbakanlık Resmi Konutu'ndan ayrılırken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Çelik, ''Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun görüşmede öğretmenlerle ilgili nasıl bir talebi oldu? Eş durumu tayinleriyle ilgili ne yapılacak?'' sorusu üzerine, ''Tabii Milli Eğitim'de son derece önemli değişiklikler gerçekleştirildi. Bunların bir değerlendirmesini yetkili sendika ve konfederasyon başkanı olarak Sayın Gündoğdu'nun yapması çok doğal. Bu yönüyle sistemle ilgili tespitlerini, görüşlerini Sayın Başbakan'a aktardılar. Bunun dışında da özveriyle çalışan öğretmen kardeşlerimizin taleplerini de Sayın Başbakan'a aktarmış oldular'' diye konuştu.
TALEPLER İLETİLDİ
Başbakan Erdoğan'ın bu görüşmenin ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu kabul ettiğini belirten Çelik, görüşmede memurlarla ilgili yapılan eşit işe eşit ücret gibi son yapılan düzenlemeler ve Milli Eğitim alanındaki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerin ele alındığını bildirdi.
Faruk Çelik, kabulde Gündoğdu'nun, öğretmenlerin talepleriyle ilgili bir sunum yaptığını da dile getirdi.



Kaynak : http://www.internethaber.com/calisma-ve-sosyal-guvenlik-bakani-faruk-celik-ogretmen-memur-sen-ahmet-gundogdu--462448h.htm#ixzz272kIT49n

NECİP FAZIL KISAKÜREK- HAYATI- ESERLERİ

HAYATI (1904 - 1983)

26 Mayis 1904'te, Persembe günü sabaha karsi, Istanbul'da büyük bir
konakta dogdu.

Kayitli bir secereyle, Alâüddevle devrinin Seyhülislâmi Mevlâna Bektût Hazretlerine dayanan ve Osmanogullarindan daha eski bir familya olan Dülkadirogullarina bagli 'Kisakürekler' soyuna mensuptur.

Necip Fazil, ilk dinî telkin ve terbiyesini, tek oglunun tek oglu olarak Mehmet Hilmi Efendi'den aldi; okuyup yazmayi henüz 5-6 yaslarindayken ondan ögrendi. Birçok siirinin ana imajini ve ruhî kaynagini teskil eden 'yakici bir hayal kuvveti, marazi bir hassasiyet, dehsetli bir korku' seklinde özetledigi ve hastaliktan hastaliga geçtigi ilk çocukluk yillarini, çocukluk hâtiralarinin kaynastigi bir 'tütsü çanagi' olan, büyükbabasina ait Çemberlitas'taki Konak'ta geçirdi.

Büyükbabasi Mehmet Hilmi Efendi'den sonra, hasariliginin önüne geçmek için onu 5-6 yaslarinda bir sürü 'abur cubur' romanla tanistiran, eski Halep Valisi, Zaptiye Naziri Salim Pasa'nin kizi, büyükannesi Zafer Hanim, ruhi yapisini baska hassasiyetler açisindan etkilemekte büyük pay sahibi oldu. Bir yas küçügü kiz kardesi Selma ile büyük babasinin ölümü ise, onu disaridan etkileyen çocukluk günlerine ait asla unutamayacagi iki hadiseyi teskil etti.

Bahriye Mektebi'ne girecegi 1916 senesine kadar Büyükdere'de Emin Efendi isimli sarikli bir hocanin islettigi mahalle mektebinden baslayarak çesitli okullara devam etti. Fransiz Papaz ve Kumkapi'daki Amerikan kolejinin ardindan Serasker Riza Pasa yalisindaki Rehber-i Ittihad mektebine verildi. Yatili olan bu mektepte de fazla kalamayinca, bir süre için Büyük Resit Pasa Numûne mektebine ve seferberlik sebebiyle gidilen Gebze'nin Aydinli köyünde, köyün ilk mektebine yazildi. Ilk mektebi, Heybeliada Numûne Mektebi'nde bitirdi.

1916'da, 'Ne oldumsa bu mektepte oldum' dedigi ve sahsiyetinin ana dokusunu örgülestirdigi 'Mekteb-i Fünûn-u Bahriye-i Sahâne'ye imtihanla ve en titiz muayeneler neticesinde alindi. Hayatinin en nazik dönemini geçirdigi Bahriye Mektebi, içindeki bütün isik cümbüsleriyle ona, kendisini gösteren bir ayna, parlak bir zemin oldu. Ilk metafizik arayiciliklari ve zabitlerin bile benimsedikleri 'Sair' lakabi ile ilk aruz talimleri orada basladi.

Namzet sinifindan ayri üç harp sinifini bitirdikten ve mezuniyet durumuna geçtikten sonra diplomasini beklerken, ilave edilen dördüncü sinifi bitirmemeye karar verdi ve mektepten ayrildi. Bir müddet sonra da, o tarihte namzet ve sadece üç harp sinifindan ibaret Bahriye Mektebini ikmal ettigine dair diplomasini aldi. (1920)

17 yasinda, o günkü adiyle ' Istanbul Darülfünûnu Edebiyat Medresesi Felsefe Subesi 'ne girdi. (1921)

yakici bir tablo çizdi.

1925'te ilk siir kitabi 'Örümcek Agi'ni bastirdi. O yillarda bankacilik yeni ve gözde bir meslekti. 'Felemenk Bahr-i Sefit Bankasi'nda çalismakta olan Salih Zeki'yi ziyarete gittigi bir gün, arkadasinin tesvik ve tavassutu ile ayni bankada ise basladi. Daha sonra gayet kisa sürelerle Osmanli Bankasinin Ceyhan, Istanbul ve Giresun subelerinde çalisti.

1928 - 29 senelerinde 'Bâbiâli' adli otobiyografik eserinde tafsilatli sekilde anlattigi, Bâbiâli palamarina bagli 'Bohem Hayati'ni son kertesine çikardi.
Henüz 24 yasindayken, 'Kaldirimlar' isimli ikinci siir kitabinin yayinlandigi ve ortaligi takdirle karisik hayret seslerinin bürüdügü 1928 yili, onun siir diyapozonunun herkesce begenilmek noktasindan en dik irtifalari kaydettigi basamak oldu. Bütün eser mevcudu 64 yaprak ve 128 sahifeyi geçmezken, hakkinda yazilip çizilenler bunu kat kat geçmisti.

1929 yazinin sonlarina dogru gittigi Ankara'da, içinde 9 yil müddetle çalisacagi ve müfettislige kadar yükselecegi Is Bankasina Umum Muhasebe Sefi olarak girdi. (5 Agustos 1929) Taksim'deki meshur tarihi bina Taskisla'nin 5'inci Alayinin Zâbit kitasinda 6 ay neferlik; Harbiye'de Ihtiyat Zâbit Mektebinde 6 ay talebelik, pesinden de 6 ay subaylik yapti. 18 aylik bu askerlik macerasi, 1931 senesinin baslarindan 1933 senesinin ilk aylarina kadar fâsilalarla devam et



 
ESERLERİ
1-Hikayelerim
2-Cinnet Mustatili
3-Bir Adam Yaratmak
4-Çile
5-Kafa Kağıdı
6-O ve Ben
7-Yunus Emre
8-At'a Senfoni
9-Para
10-Sahte Kahramanlar
11-Hazret-i Ali
12-Tanrı Kulundan Dinlediklerim
13-İhtilal
14-Moskof
15-Tohum
16-Aynadaki Yalan
17-Reis Bey
18-Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu
50

                                   DEVAMI SAYFALARDA

16 Eylül 2012 Pazar

ŞAİR VE YAZARLAR-- MEHMET AKİF ERSOY

mehmet akif ersoy Mehmet Akif Ersoyun Hayatı, Mehmet Akif Ersoy Kimdir, Mehmet Akif Ersoyun eserleri



























haline getirilen Ankara'daki evi ve
100 TL'de (1979-1989) Ankara Kalesi Mehmet Âkif Ersoy'un portresi, müze İstiklâl Marşının ilk iki dörtlüğü
Mehmet Âkif Ersoy, 1873 yılının aralık ayında İstanbul'da, Fatih ilçesinin Karagümrük semtinde Sarıgüzel mahallesinde dünyaya geldi. Nüfusa kaydı, babasının doğumundan sonra imamlık yaptığı ve Âkif'in ilk çocukluk yıllarını geçirdiği Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yapıldığı için nüfus kağıdında doğum yeri Bayramiç olarak görünür.[2] Annesi Buhara'dan Anadolu'ya geçmiş bir ailenin kızı olan Emine Şerif Hanım; babası ise Kosova'nın İpek kenti doğumlu, Fatih Camii medrese hocalarından Mehmet Tahir Efendi'dir. Mehmet Tahir Efendi, ona doğum tarihini belirten "Ragif" adını verdi. Babası vefatına kadar Ragif adını kullansa da bu isim yaygın olmadığı için arkadaşları ve annesi ona "Âkif" ismiyle seslendi, zamanla bu ismi benimsedi.[3] Çocukluğunun büyük bölümü annesinin Fatih, Sarıgüzel'deki evinde geçti. Kendisinden küçük, Nuriye adında bir kız kardeşi vardır.

                                                                         DEVAMI SAYFALARIMIZDA















14 Eylül 2012 Cuma

2012/20123 1. SINIF İHTİYAÇ LİSTESİ


BAHÇELİ EVLER İLKOKULU  1/… SINIFI İHTİYAÇ LİSTESİ
             


 

    Sayın veli, çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Onları en iyi şekilde yetiştirmek, geleceğe hazırlamak bizim en önemli görevimizdir. İyi bir başlangıç yapmak, temelleri sağlam atılmış bir eğitim-öğretim süreci geçirmelerini sağlamak için hiçbir fedakârlıktan kaçınılmamalıdır. Eğitim öğretim sürecine ilk adımlarını atan çocuklarımızın bazı ihtiyaçları olacaktır. Bu ihtiyaçların karşılanması, hem onların daha iyi yetişmelerine araç olacak hem de diğer çocuklar karşısında olumsuz duygular yaşamalarına engel olacaktır. İşbirliği içerisinde çalışılırsa ulaşılamayacak başarı yoktur. .

       Sizlere vereceğimiz okul kitapları ve alacağınız defterler en kısa sürede kesinlikle şeffaf beyaz naylonla kaplanmalı, etiketleri yapıştırılarak gerekli bilgiler etiketlere yazılmalıdır. Alınacak her tür malzeme sade ve kullanışlı olanlardan seçilmeli ve etiketlenmelidir. Süslü, ses çıkaran, dikkat dağıtan araçların sınıfta kullanılmasına izin verilmeyecektir.

      İyi bir eğitim-öğretim yılı dileğiyle…

                                                                                                                                                                      ŞEREF BİRCAN

                                                                                                                                                   1/… Sınıfı Öğretmeni

ALINDI
İHTİYAÇLAR
 
1)      1 top A4 fotokopi kâğıdı 
 
2)      Sunum dosyası için Kırmızı Renk Kapaklı 1 adet Klasör (İnce Olacak)
 
3)      Klasörün içine koymak üzere performans, proje ödevleri vb. için  5 Adet Kırmızı Renk Telli Dosya
 
4)      Her telli dosyanın içine 10 adet şeffaf poşet dosya
 
5)      Kalem kutusu (Metal olmayacak)
 
6)      2 Adet kaliteli yuvarlak kurşun kalem (Kalemler köşeli değil mutlaka yuvarlak olmalıdır. Kesinlikle çocuklarınıza basmalı veya yumurtlayan kalem almayınız. )
 
7)      2 Adet yuvarlak kırmızı kalem
 
8)      Yumuşak, Leke Bırakmayan Kaliteli Silgi (Kanserojen Olduğu İçin Kokulu Silgi Alınmamalı)
 
9)      Çöp kutulu kalemtıraş
 
10)  Abaküs, fasulye ve sayı çubukları
 
11)  Sıvı yapıştırıcı (kokusuz yapıştırıcı olmalıdır.)
 
12)  Şeffaf izole bant
 
13)  Makas (plastik ve küt uçlu olmalı)
 
14)  Defter düzeni için 1 kutu ataç
 
15)  2 tane küçük boy kılavuz çizgili güzel yazı defteri(60 yaprak)
 
16)  1 tane küçük boy kareli matematik defteri(60 yaprak)
 
17)  40 yaprak küçük boy resim defteri (Koparması kolay olanlardan olmalı)
 
18)  12’li kuru boya
 
19)  12’li pastel boya
 
20)  12’li sulu boya
 
21)  12’li keçeli kalem
 
22)  Oyun hamuru seti
 
23)  Şeffaf kaplık
 
24)  Öğrenci masasına sermek için küçük bez sofra
 
25)  Kaliteli ıslak mendil
 
26)  Kâğıt peçete
 
27)  6 tane fon kartonu
 
28)  6 tane farklı renklerde elişi kâğıdı

 

 

12 Eylül 2012 Çarşamba

DOĞAL ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ- SANDOLOZ SAKIZI İLE ZAYIFLAMA

ŞİŞMANLIĞA KARŞI SANDALOZ SAKIZI

Sandaloz Sakızı Nedir? Sandaloz sakızı ne işe yarar? Sandaloz Sakızı ve Zayıflama ilişkisi nedir? Sandaloz sakızı ile zayıflama nasıl olur? Sandaloz sakızının faydaları nelerdir? Sandaloz sakızı nasıl kullanılır? Sandaloz sakızı ve elma sirkesi bağlantısı ne işe yarar? Etkili bir zayıflama için ne yapılır? Sandaloz Sakızı nelerede satırılır? Sandoloz Sakızının fiatı nedir? Son günlerin zayıflama modasısSANDALOZ SAKIZI. Sakızı nedir? Sandaloz sakızı, 5-6 metre boyunda Kuzey Afrika’da yetişen bir ağaçtan elde edilen bir maddedir. Açık sarı veya beyazımtrak renkli, üzeri tozlu bir tabaka ile kaplı, kolaylıkla kırılan ve sıcakta sakız gibi yumuşayan özel ve kokulu taneciklerdir. Sandaloz, limon tuzuna benzeyen şeffaf ve katı bir maddedir.DEVAMI  YANDA SAYFALARDA

2012/2013 ÖĞRETMEN ATAMALARI MAKSİMUM VE MİNİMUM PUANLAR

bin öğretmen ataması sonucu oluşan minimum puanlar
MEB logosuMilli Eğitim Bakanlığı'nın 36 bin 552 kadroya öğretmen ataması sonucu oluşam minimum puanlar ve branşlara göre başvuru ve atanan sayıları açıklandı. Türkçe öğretmenliği 81,205, Okul Öncesi öğrtmenliği 57,886, İlköğretim Matematik öğretmenliği 81,328, Sınıf öğretmenliği 87,422, Coğrafya öğretmenliği ise 77,44 puanda kaldı. Diğer bıraşlarının minimum puanları için başlığa tıklayınız.
10 Eylül 2012 20:09


Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) 36 bin 552 kadroya öğretmen atadı.

Öğretmen atamaları dolayısıyla Bakanlığın Başöğretmen Toplantı Salonu'nda tören düzenlendi.

Toplam 140 branşın olduğunu, bunların 114'ünde norm açığının bulunduğunu dile getiren Çolak, en çok öğretmen ihtiyacı duydukları 29 ile, pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve bunlara 22 bin öğretmen dağıttıklarını kaydetti.

2012-2 Atama Dönemi Sonucu Oluşan Minimum Puanlar (10.09.2012)
10.09.2012 TARİHLİ ATAMAYA İLİŞKİN ALAN BAZINDA SAYISAL VERİLER
ÖNCELİK ALAN ADI MİNİMUM PUAN BAŞVURU ATANAN
1 Adalet 76,325 22 7
2 Adalet 1
1 Aile ve Tüketici Hizmetleri 74,656 19 7
2 Aile ve Tüketici Hizmetleri 2
1 Almanca 86,477 279 3
1 Arapça 64,699 181 62
2 Arapça 1
1 Bahçecilik 79,002 14 4
1 Beden Eğitimi 67,748 5588 2160
1 Bilişim Teknolojileri 87,215 2293 313
1 Biyoloji 87,734 1902 158
2 Biyoloji 9
1 Büro Yönetimi 77,34 95 20
1 Coğrafya 77,44 1546 423
2 Coğrafya 6
1 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 57,264 273 209
1 Denizcilik/Gemi Elektroniği 81,864 62 1
1 Denizcilik/Gemi Makineleri 82,309 53 4
1 Denizcilik/Gemi Yönetimi ve Kaptanlığı 55,864 13 13
1 Denizcilik/Su Ürünleri 71,372 16 1
2 Din Kült. ve Ahl.Bil. 75,043 15 12
1 Din Kült. ve Ahl.Bil. 55,003 1984 1822
1 Eğlence Hizmetleri 89,857 79 1
2 Eğlence Hizmetleri 1
1 El San.Tek./El Sanatları 81,06 344 11
1 El San.Tek./Nakış 76,646 327 13
1 Elektrik-Elektronik Tek./Elektrik 81,881 428 85
1 Elektrik-Elektronik Tek./Elektronik 83,651 325 78
1 Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri 86,761 39 9
1 Felsefe 84,256 2139 154
2 Felsefe 15
1 Fen ve Teknoloji 83,408 7895 3148
1 Fizik 88,811 1586 107
2 Fizik 7
1 Fransızca 89,646 145 1
1 Gazetecilik 75,869 22 4
1 Gemi Yapımı/Çelik Gemi Yapımı 80,364 51 4
1 Gemi Yapımı/Gemi Ressamlığı 83,027 34 2
1 Gemi Yapımı/Gemi Tesisatı 79,375 37 1
1 Gemi Yapımı/Tekne ve Yat Yapımı 77,15 19 3
1 Gıda Teknolojisi 63,812 48 28
2 Gıda Teknolojisi 4
1 Giyim Üretim Teknolojisi 84,373 582 34
1 Görme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği 53,071 55 32
1 Görsel Sanatlar/Resim 69,012 2944 679
2 Görsel Sanatlar/Resim 2
1 Grafik ve Fotoğraf/Fotoğraf 53,912 17 5
1 Grafik ve Fotoğraf/Grafik 64,207 317 43
1 Güzellik ve Saç Bakım Hizmetler 56,125 84 43
1 Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri 72,119 31 17
1 Harita-Tapu-Kadastro 59,234 1 1
1 Hasta ve Yaşlı Hizmetleri 81,762 1 1
1 Hayvan Sağlığı 70,21 1 1
1 İ.H.L. Meslek Dersleri 55,104 667 441
2 İ.H.L. Meslek Dersleri 78,553 5 1
1 İlköğretim Matematik Öğr. 81,328 5320 3674
1 İngilizce 76,273 6362 2799
1 İnşaat Tek./Yapı Dekorasyon 38,164 4 4
1 İnşaat Tek./Yapı Tasarımı 82,453 212 21
1 İşitme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği 71,665 298 21
1 Kimya/Kimya Teknolojisi 87,677 1576 145
2 Kimya/Kimya Teknolojisi 5
1 Konaklama ve Seyahat Hizmetleri 79,638 188 9
1 Kuyumculuk Teknolojisi 67,321 24 5
1 Laboratuvar Hizmetleri 58,259 24 5
1 Makine Tek./Makine Ressamlığı 84,179 268 8
1 Makine Tek./Makine ve Kalıp 82,12 584 34
1 Matbaa 85,808 30 4
1 Matematik 88,498 5445 1021
2 Matematik 25
1 Metal Teknolojisi 81,065 819 32
1 Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 78,931 137 39
2 Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 1
1 Motorlu Araçlar Teknolojisi 82,546 670 25
1 Muhasebe ve Finansman 79,916 207 70
1 Müzik 51,948 2533 913
1 Okul Öncesi Öğrt 57,886 5428 4148
1 Pazarlama ve Perakende 73,232 31 22
2 Pazarlama ve Perakende 5
1 Plastik Teknolojisi 78,932 24 3
1 Radyo-Televizyon 82,551 74 10
1 Rehber Öğretmen 0 2623 2463
1 Rusça 82,964 14 1
1 Sağlık Bilgisi 40,245 49 34
1 Sağlık/Acil Sağlık Hizmetleri 70,201 12 11
2 Sağlık/Acil Sağlık Hizmetleri 78,193 2 2
1 Sağlık/Çevre Sağlığı 63,122 16 3
1 Sağlık/Hemşirelik 64,562 836 227
2 Sağlık/Hemşirelik 6
1 Sağlık/Sağlık Hizmetleri Sekreterliği. 73,567 268 19
2 Sağlık/Tıbbi Laboratuvar 87,259 202 13
1 Sağlık/Tıbbi Laboratuvar 86,017 1 1
1 Sanat Tarihi 85,203 180 2
2 Sanat Tarihi 1
1 Sanat ve Tasarım/Dekoratif Sanatlar 75,608 64 5
1 Sanat ve Tasarım/İç Mekan Dekorasyon 78,046 16 2
1 Sanat ve Tasarım/Plastik Sanatlar 65,337 11 2
1 Seramik ve Cam Teknolojisi 75,963 19 6
1 Sınıf Öğretmenliği 87,422 4378 324
1 Sosyal Bilgiler 79,88 7586 2012
1 Tarım Tek./Bahçe Peyzaj 71,67 1 1
2 Tarım Tek./Bahçe Peyzaj 79,18 1 1
1 Tarım Tek./Bahçe ve Tarla Bitkileri 60,635 8 4
1 Tarım Tek./Tarım Makineleri 44,727 1 1
1 Tarih 82,327 3175 356
2 Tarih 17
1 Teknoloji ve Tasarım 31,138 676 638
2 Teknoloji ve Tasarım 1
1 Tekstil Tek./Tekstil 84,1 15 2
1 Tekstil Tek./Tekstil Dokuma-Örme 86,375 36 4
1 Tekstil Tek./Tekstil Terbiye 85,097 46 4
1 Tekstil Tek/Tekstil İplik 82,474 10 2
1 Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme 78,359 149 39
1 Türk Dili ve Edebiyatı 81,779 6892 1576
2 Türk Dili ve Edebiyatı 54
1 Türkçe 81,205 9000 4385
1 Uçak Bakımı/Uçak Elektroniği 81,033 6 1
2 Ulaştırma Hizmetleri 75,532 2 2
1 Ulaştırma Hizmetleri 59,329 1 1
1 Yiyecek İçecek Hizmetleri 75,889 72 35
2 Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği 46,451 20 16
1 Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği 34,453 583 541
Toplam 99970 35914


AÇIKTAN İLK, KURUM İÇİ, KURUMLAR ARASI İLK ATAMA
10.09.2012 TARİHLİ ATAMAYA İLİŞKİN ALAN BAZINDA SAYISAL VERİLER
ONCELIK BRANSLAR OGRETMENLIK SURESI MEMURLUK SURESI BASVURU SAYISI ATAMA SAYISI
1 Arapça 0 1866 1 1
1 Beden Eğitimi 0 2272 139 32
1 Bilişim Teknolojileri 0 1852 16 4
1 Biyoloji 0 4059 84 2
1 Coğrafya 0 640 7 6
1 Din Kült. ve Ahl.Bil. 0 2657 122 38
1 Elektrik-Elektronik Tek./Elektrik 0 2965 43 1
1 Elektrik-Elektronik Tek./Elektronik 0 957 2 1
1 Felsefe 0 3554 23 2
1 Fen ve Teknoloji 0 1647 184 42
1 Fizik 0 4224 72 1
1 Görsel Sanatlar/Resim 0 1140 13 9
1 Grafik ve Fotoğraf/Grafik 0 6091 4 1
1 İ.H.L. Meslek Dersleri 0 1847 12 7
1 İlköğretim Matematik Öğr. 0 409 18 17
1 İngilizce 0 398 4 4
1 Kimya/Kimya Teknolojisi 0 2532 56 2
1 Matematik 0 1363 122 14
1 Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 0 2365 24 1
1 Muhasebe ve Finansman 0 2006 4 1
1 Okul Öncesi Öğrt 0 535 27 23
1 Sağlık Bilgisi 0 3807 1 1
1 Sağlık/Acil Sağlık Hizmetleri 0 5375 6 1
1 Sağlık/Hemşirelik 0 6980 70 3
1 Sınıf Öğretmenliği 0 2458 21 4
1 Sosyal Bilgiler 0 2067 95 28
1 Tarih 0 2454 85 5
1 Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme 0 3349 21 1
1 Türk Dili ve Edebiyatı 0 1173 59 21
1 Türkçe 0 451 39 34
1 Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği 0 462 1 1
Toplam 1375 308

AÇIKTAN VE KURUMLAR ARASI YENİDEN ATAMA
10.09.2012 TARİHLİ ATAMAYA İLİŞKİN ALAN BAZINDA SAYISAL VERİLER
ONCELIK BRANSLAR OGRETMENLIK SURESI MEMURLUK SURESI BASVURU SAYISI ATAMA SAYISI
1 Arapça 1427 0 1 1
1 Beden Eğitimi 706 602 13 12
1 Bilişim Teknolojileri 411 0 5 5
1 Biyoloji 944 0 10 7
1 Coğrafya 502 0 9 8
1 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 1024 0 2 2
1 Din Kült. ve Ahl.Bil. 615 0 8 7
1 El San.Tek./Nakış 2634 0 3 1
1 Elektrik-Elektronik Tek./Elektrik 1195 1174 5 4
1 Elektrik-Elektronik Tek./Elektronik 999 0 2 2
1 Felsefe 489 0 6 5
1 Fen ve Teknoloji 622 0 9 9
1 Fizik 938 0 10 4
1 Giyim Üretim Teknolojisi 731 0 1 1
1 Görme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği 3050 568 1 1
1 Görsel Sanatlar/Resim 678 0 8 8
1 Grafik ve Fotoğraf/Grafik 2510 0 3 2
1 Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri 403 0 1 1
1 İ.H.L. Meslek Dersleri 367 0 6 6
1 İlköğretim Matematik Öğr. 886 0 5 5
1 İngilizce 384 0 28 25
1 İnşaat Tek./Yapı Tasarımı 784 0 1 1
1 İşitme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği 1674 0 3 1
1 Kimya/Kimya Teknolojisi 765 0 8 5
1 Makine Tek./Makine ve Kalıp 626 0 1 1
1 Matematik 367 0 36 28
1 Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 995 0 2 2
1 Motorlu Araçlar Teknolojisi 7230 0 1 1
1 Müzik 1761 0 2 2
1 Okul Öncesi Öğrt 538 0 7 7
1 Rehber Öğretmen 660 0 9 9
1 Sağlık/Acil Sağlık Hizmetleri 765 4069 1 1
1 Sağlık/Hemşirelik 731 0 3 3
1 Sınıf Öğretmenliği 3518 0 35 13
1 Sosyal Bilgiler 1009 0 6 6
1 Tarih 391 0 19 15
1 Teknoloji ve Tasarım 749 0 2 2
1 Türk Dili ve Edebiyatı 495 0 41 34
1 Türkçe 960 0 5 5
1 Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği 403 0 4 4
Toplam 322 256

9 Eylül 2012 Pazar

Bu Memlekette Öğretmen Olmanın Dayanılmaz Çilesi

Bu Öğretmenin Hikayesi Mutlaka Okuyun! Çünkü Bu Hepimizin Hikayesi!..
Küçük bir yerde büyüdüm ben.
Okul, çoğu zaman hayvan otlatmaktan kaçtığımız bir sığınaktı çoğumuz için.
Çünkü okuldan gelince oyunlar oynayamıyorduk sokakta.
Annemize, babamıza yardım ediyorduk çoğu zaman.
Hepimizin üç beş hayvanı vardı, her şeyimiz de buydu zaten.
Ama hiç isyan etmedik, hep buna da şükür dedik.
Mesela bizim 1 kg çay şekerimiz vardı.
Babam onu bir torbaya koyar kuruturdu güneşte, çabuk bitmesin diye.
Zaten kardeşlerim ve ben ilk çaylarımızı şekersiz içer, o tek şekeri hep sona saklar, dünyanın en büyük mutluluğunu yaşardık.
Sonra büyüdük.
İki ineğimiz vardı, ot yerken birbiri ile vuruşan.
Ben bütün ödevlerimi o iki ineğin arasında yaptım, bütün sınavlarıma orada çalıştım.
Anadolu öğretmen lisesini kazandım.
Ailem göndermek istemedi.
Onları karşıma aldım o zaman,ne olursa olsun gideceğim dedim.
Gittim de…
Çok zorluk çektim okulda ama hiç söylemedim aileme bunu.
Çünkü kararı ben vermiştim.
Bir ara 3 ay kadar bir süre kömürümüz yoktu okulda.
Öğretmenler kendi aralarında para toplayarak kömür alıyordu bize.
1 saat sıcak su akıyordu banyo yapmamız için ve inanmayacaksınız biliyorum ama biz bir kabinde 4 kişi banyo yapıyorduk.
Kömür olmadığı için elleri şişen arkadaşlarımız oldu.
Bunca zorluğa bir gün tahta başında olacağız diye katlandık bizler.
Önce öğretmen lisesini sonra eğitim fakültesini bitirdim.
Zamanla içtiğim çaylar tat vermedi.
İşsizliği, umutsuzluğu yaşadım ve sizin bizleri görmeyişinizi.
Keşke izlediğiniz diziler kadar yerimiz olsaydı hayatınızda.
Keşke birilerinin sofrası hep kalabalıkken birileri ekmeksiz kalmasaydı.
Hepiniz meraklısınız hikayelere biliyorum.
Bakın ben daha gerçeğini anlatayım size.
Ücretli öğretmenlik denen bir şey var duymuşsunuzdur.
Her ne kadar sonuna kadar karşı olsam da buna, bir dönem de ben yaptım ücretli öğretmenlik.
Hem işsiz olduğum için hem de ben girmezsem o derslere 2 yıllık mezunlar ya da lise mezunlarıgireceği için.
Bir öğretmen tanıdım orada.
Yıllardır ücretli öğretmenlik yapıyor.
Evlenmiş, bir de 8 yaşında bir kızı var.
Eşi terk etmiş onu.
Öğretmen kanser olmuş, eşi çocuğunu bile göstermiyor ona.
Ailede neler yaşandı bunu bilemem ama ayrılığın en büyük nedenlerinden biri öğretmenin atanmamış olması.
Ben sormadım durumunu hocamızın, soramadım.
Kötü bir şey duyarsam insanlığa olan inancımı yitireceğimden korktum.
Kimse kızmasın bize, kırılmasın.
Şu şarkı için, şu oyun için binlerce mesaj atıyorsunuz kanallara.
Her yardımda ne kadar duyarlı bir toplumumuz var dedirtiyorsunuz.
Peki bizler, biz öğretmenler sizin çocuklarınız değil miyiz?
Veliler istiyorlar ki çocuklarını en iyi öğretmenler okutsun.
Peki kaçı farkında bugün veterinerlerin, ziraatçilerin, iktisatçıların tahta başında olduğunun.
Hepiniz biliyorsunuz 100 bin öğretmen açığını.
Niye kimse bu açık kapansın, bu çocuklar işsiz bırakılmasın demiyor.
Çünkü sizler sadece kendi kanınızdan olanı çocuğunuz sayıyorsunuz.
Ne zaman bir deprem olsa, sel olsa herkes yardıma koşabiliyor.
Ama felaket sadece bunlar değildir.
Eğitimli insanlar yavaş yavaş yok oluyor.
Sizin çocuklarınız yok oluyor.
Gerekirse bu bütçeyi kendimiz oluşturalım.
Sizin desteğinizle, sanatçıların, velilerin ve öğrencilerin desteğiyle.
Konserler verelim, öğretmenler için bağış toplayalım.
HAYDİ KIZLAR OKULA dedik.
BABA BENİ OKULA GÖNDER dedik.
Kim bilir öğretmeni olmayan okullara kaç öğrenci gönderdik.
Biri de ÖĞRETMENLER OKULA desin.
Biri görsün ne olur eğitimli insanların yok oluşunu.
Ben bir öğretmen olarak değil, önlüğüyle uyuyan bir çocuk olarak istiyorum bunu sizden.
ÖĞRETMENLERİMİZİ İŞSİZ, ÇOCUKLARIMIZI YARINSIZ BIRAKMAYALIM…
                                                                                    ALINTI(KAMUDAN HABER)